TETEM kunstruimte

Kruisdijk/Kuilboer schept in TETEM kunstruimte met ’Teach me a new language’ een intervisueel universum van tekeningen in verschillende talen door diverse kunstenaars. De deelnemende kunstenaars zijn o.a. Marcel van Eeden, Bas Kosters, Henrik Kröner, Femmy Otten, Abner Preis en Sebastiaan Schlicher.

Een deel van de kunstenaars studeerde aan de AKI ArtEZ Enschede en dit is niet toevallig want binnen de AKI wordt tekenen op alle vlakken sterk aangemoedigd. (Oud)Docenten zoals Arno Kramer, Harry Brusche en Kars Persoon hebben hier veel aan bijgedragen. Ook kunnen veel alumni terugblikken op het eerste jaar waarbij oud-docent Joep Bertrams studenten liet duizelen door iedere week ondoorgrondelijke titels te verzinnen waarover 20 tekeningen gemaakt dienden te worden. Letterlijke interpretaties werden genadeloos bekritiseerd want het ging Bertrams erom dat de piepjonge studenten de betekenis van de titels loslieten en een eigen tekentaal ontwikkelden. Daardoor werd een proces van denkend tekenen naar tekenend denken in gang gezet. Of dit voor iedereen geldt en hoe zich dit vertaalt in deze tentoonstelling is te zien aan de dialoog tussen de verschillende werken van de kunstenaars. Naast werken waarbij tekenen als denkproces wordt toegepast zijn er onder andere tekeningen te zien die een ver verleden tonen, studies zijn naar licht en werken met een narratief.  De deelnemende kunstenaars komen uit verschillende hoeken van de kunst. Die veelzijdigheid samenbrengen is één van de uitgangspunten voor Kruisdijk/Kuilboer om juist deze kunstenaars uit te nodigen.

In het kader van deze tentoonstelling organiseert TETEM i.s.m. de curatoren en AKI ArtEZ Enschede een speciaal lab-event met o.a. lezingen. De datum en meer informatie worden later bekend gemaakt.

Woensdag 20 april 2016 vanaf 19:00:

DRAWING TALK met Joep Bertrams en Arno Kramer

In het kader van deze tentoonstelling organiseert TETEM een DRAWING TALK waarbij oud AKI docenten Joep Bertrams en Arno Kramer samen in gesprek gaan over tekenkunst. Joep Bertrams is een bekende spotprenttekenaar en illustrator. Arno Kramer is kunstenaar, curator van het Drawing Centre Diepenheim en initiatiefnemer van de landelijke tekeningenmanifestatie DRAWING FRONT.

Schuif aan bij deze DRAWING TALK waarin Joep Bertrams en Arno Kramer in gesprek gaan over het verleden, heden, toekomst, diversiteit, actualiteit en belang van hedendaags tekenen. Ben Kruisdijk en Conny Kuilboer zijn de moderators van de avond. De DRAWING FRONT tentoonstelling ‘Teach me a new language’ is dan ook te zien.

meer informatie ->

Drawing Front: Teach me a new language – TETEM kunstruimte

10 maart t/m 8 mei 2016

Opening: Zondag 13 maart om 15:00 tegelijk met de nieuwe medialab tentoonstelling ‘Sellfable City’
Openingstijden: maandag t/m zondag van 11:00-17:00
Toegang: gratis

Deelnemende kunstenaars: Steven Baelen, Paul Beumer, Quinta Bies, Marcel van Eeden, Paulien Föllings, Bas Kosters, Henrik Kröner, Femmy Otten, Kars Persoon, Abner Preis, Sebastiaan Schlicher en Charlotte Schleiffert.

Curator / samenstelling: kunstenaarsduo Kruisdijk/Kuilboer

Locatie:

TETEM kunstruimte
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede

www.tetem.nl
Deze tentoonstelling is mogelijk gemaakt door Gemeente Enschede.

Foto hoofdpagina: Christina Bakuchava