SIGN

In deze tentoonstelling worden verschijningsvormen van tekenen getoond waarbij technologie of nieuwe media een belangrijke rol speelt. De tekening gaat daarbij een relatie aan met een andere discipline (of andersom), technologie wordt ingezet om een vertaling te bewerkstelligen. Een fysiek of performatief element is vaak onderdeel van het werk. Op zoek gegaan wordt naar een andere esthetische beleving. Binnen de breedte aan variaties wil SIGN met deze invalshoek een bijdrage leveren aan de discussie wat tekenen definieert.

Thijs Zweers materialiseert de schoonheid van de virtuele werkelijkheid en maakt deze concreet en tastbaar. Met ‘A unique line’ maakt Junyu Chen een analyse van het tekenen Zoomt in op het gebaar en karakter van een lijn dmv. performance, projectie incl. geluid. Marit Westerhuis maakt tekenmachines die intimiteit waarheidsgetrouw preserveren in een tekening. 
 Ground van Dewi de Vree & Jeroen Uyttendaele toont een audiovisuele performance waarbij grafiet tekeningen gebruikt worden als controle interface voor verschillende elektronische instrumenten. Wouter van Tilborg & Tim Romkes gebruiken een penplotter als hun tekengereedschap. Ze experimenteren met het karakter van het schrift en het ontwerp, door te variëren met instellingen, onderdelen en door gebruik te maken van verrassingen en afwijkingen.

30 april t/m 29 mei 2016

Opening: zaterdag 30 april vanaf 17.00 uur
Openingstijden: di. t/m za: 12.00-17.00 uur & zo:14.00-17.00 uur

Kunstenaars: Thijs Zweers, Dewi de Vree & Jeroen Uyttendaele, Junyu Chen, Marit Westerhuis, Wouter van Tilborg & Tim Romkes.

Locatie:
SIGN
Winschoterkade 10
9711 EA Groningen

www.sign2.nl

Afbeelding: Wouter van Tilborg & Tim Romkes