PARK

Carlijn Mens – MENSCH
Onder de titel ‘Mensch’ toont Carlijn Mens in PARK twee recente projecten en presenteert die in de vorm van een totaalinstallatie. De twee hieronder genoemde installaties in deze tentoonstelling zijn grote, uit meerdere delen samengestelde werken op papier. Carlijn Mens gebruikt haar favoriete medium houtskool om sporen achter te laten. Zij zoekt in deze werken naar een nieuwe iconografie om het verplaatsen en het vluchten van mensen zichtbaar te maken.

‘Spuren der Bedeutung’ bestaat uit honderden voetafdrukken van kinderen. Een voetafdruk is even individueel als een vingerafdruk, als DNA. Ook in de manier van lopen van elk kind dat ergens heen gaat en weer terugkomt, wordt het eigen karakter zichtbaar.

‘Mensch’ gaat over mensen die verdreven worden en vluchten. Beelden uit de kunstgeschiedenis én uit de actualiteit vloeien samen in een even concrete als abstracte stoet van lichamen. Kom ik uit het paradijs of ga ik naar het paradijs? ‘De mens wordt vrij geboren, maar hij ligt overal in ketenen.’ (Jean-Jacques Rousseau)

Carlijn Mens – MENSCH
13 maart t/m 23 april 2016

Opening: zaterdag 12 maart 16.00 uur
Openingstijden: vrijdag, zaterdag, zondag van 13.00 tot 17.00 uur
Entree: Gratis

Locatie:
PARK
Wilhelminapark 53
5041 ED Tilburg

www.park013.nl

Afbeelding: Carlijn Mens, ‘Mensch’, houtskool op papier, 265 x 1350 cm (fragment), 2015