Melklokaal

De groepstentoonstelling DRAWING FRONT toont werk van 10 kunstenaars die wonen en werken of afkomstig zijn uit het noorden en waarvan de meeste primair tekenen. Een selectie van jong talent en recente ontwikkelingen in het werk van gevestigde kunstenaars.

De ingetogenheid en lyrische kracht van het tekenen van Tjibbe Hooghiemstra moet genoeg zijn om de blik van de beschouwer vast te houden. Pasteltekeningen van Elma Alkema gedetailleerd als een dagboek waarin herinnering en werkelijkheid doorelkaar lopen. De hele werkwijze van André de Jong is als een zelfstandig organisme met een eigen genetica. Het gaat onveranderlijk over natuur en lichamelijkheid. Constellaties, nieuwe tekeningen van Machteld van Buren met stift op doek, roepen vragen op over functionaliteit en betekenis. Arjan van Es laat zijn blik dwalen, hij schouwt de wereld en legt de aders ervan vast. Op of met papier werkt Esther IJssels in het schemergebied tussen herkenbare beelden en abstracties. Astrid Nobel gebruikt tekenen om patronen, details en processen te benadrukken. Tijd en tegenstellingen zijn hierin terugkerende thema’s. Ook Lisa de Goey werkt met tijd als onderwerp en structuur. Zo verschijnen bijvoorbeeld 300 minuten op papier. Vrij werk van Gijs Deddens intuïtief en associatief met een sterk grafisch karakter dat zich tussen horror en humor bevind. Jochem Hamstra laat in 72 tekeningen, met als bron verzamelde foto’s en opgevangen gesprekken, een uniek beeldverhaal zien.

Groepstentoonstelling DRAWING FRONT
20 maart t/m 1 mei

Opening: 20 maart om 15.00 uur door Han Steenbruggen, directeur/conservator Museum Belvédère

Openingstijden: vrijdag en zondag va 13-17 uur

Deelnemende kunstenaars: Tjibbe Hooghiemstra, Elma Alkema, André de Jong, Machteld van Buren, Arjan van Es, Esther IJssels, Astrid Nobel, Lisa de Goey, Gijs Deddens en Jochem Hamstra.

Entree: Gratis

Locatie:
Melklokaal
heremaweg 201
(voormalige zuivelfabriek ‘Jagtlust’)
8444 AP heerenveen

www.melklokaal.nl